Gå til hovedindhold

Rådmand ser gode takter i aftalen om Ældrereformen

Regeringen har sammen med en række partier offentliggjort en fælles aftale for en reform af ældreområdet. Det er en Ældrereform med fokus på det gode ældreliv og mere fleksibilitet og tillid til medarbejderne. Det er også en aftale, som løfter ældreområdet varigt med 1 mia. kr.

Rådmand Christian Budde og Ældreminister Mette Kierkgaard vander ti æbletræer til ti frisatte plejehjem i Aarhus
  • Læs op

Indhold

    Regeringen har sammen med en række partier offentliggjort en fælles aftale for en reform af ældreområdet. Det er en Ældrereform med fokus på det gode ældreliv og mere fleksibilitet og tillid til medarbejderne. Det er også en aftale, som løfter ældreområdet varigt med 1 mia. kr. 

    Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, ser gode takter i en længe ventet Ældrereform:

    ”Jeg er tilfreds med de tanker, der ligger bag reformen. Vi har behov for at tænke nyt, og nu får vi rammerne til at kunne det. Med aftalen bliver der frigivet tid til, at medarbejderne i højere grad kan bruge tid på omsorgen og plejen af de ældre. I Aarhus er vi gået foran med frisættelse af vores plejehjem, der skal give plejehjemmene mere selvbestemmelse og fokus på de løsninger, som virker for de enkelte plejehjem”, siger Christian Budde og fortsætter: 

    ”Vi vil gerne bestemme over vores eget liv, også når vi bliver ældre, og her kommer aftalen med et vigtigt bidrag med større frihed og mere selvbestemmelse for alle seniorer.”

    Velfærdsteknologi er et afgørende element i at sikre fremtidens ældrepleje. Regeringen afsætter 39 mio. kr., hvilket er mindre end ventet i forhold til regeringens eget udspil. Rådmanden havde gerne set større ambitioner for velfærdsteknologien i ældreplejen i aftalen. 

    ”Der er rigtig megen velfærdsteknologi, der har potentiale til at skabe bedre arbejdsvilkår for medarbejderne, større frihed for borgerne og bidrage til at løse nogle af rekrutteringsudfordringer, der er i ældreplejen. Derfor havde jeg gerne set, at velfærdsteknologi var prioriteret højere. I Aarhus har vi førertrøjen på, når det gælder om at implementere velfærdsteknologi i sundheds- og plejesektoren. Vi er klar til at bidrage med viden om implementering af velfærdsteknologi for at skubbe til omstilling og fremtidssikring af velfærdssamfundet”, lyder det fra Christian Budde. 

    Rådmanden er tilfreds med, at aftaleparterne også binder sig til, at der sikres en ordentlig sammenhæng til sundhedsområdet, særligt med henblik på at Sundhedsstrukturkommissionen kommer med sine anbefalinger til juni. 

    ”Det er helt afgørende, at sundhedsområdet og ældreområdet bliver tænkt sammen på en klog og konstruktiv måde. I Aarhus ser vi også frem til næste afgørende brik, når strukturen for fremtidens sundhedsvæsen skal på plads, hvor vi fra kommunens side er klar til at løfte vores del af ansvaret,” siger Christian Budde. 

    Link til aftaletekst: Bred aftale om ældrereform - Social-, Bolig- og Ældreministeriet (sm.dk)

    Kontakt

    • Christian Budde, rådmand Sundhed og Omsorg Aarhus, mobil: 6165 0943. Mail: christian.budde@aarhus.dk
    • Cecilie Winding, presseansvarlig Sundhed og Omsorg Aarhus, mobil 2335 1920. Mail: wice@aarhus.dk
    Sidst opdateret: 19. april 2024